LGS
Türkiye'de yapılan sınavların hiçbiri, sadece bilgi ölçmeye yönelik değildir. Zaman yönetimi becerilerini ve stres altındayken dikkat ve konsantrasyonu kullanabilme yetisini de ölçer.
2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına 1,3 milyon öğrenci girmiştir. 120 sorunun sorulduğu bu sınavda, ortalama 30-40 adet paragraf sorusu vardır. Soruları doğru yanıtlayanların ortalaması ise (MEB 2014-2015 istatistik raporuna göre) 67.182 olarak tespit edilmiştir. Tüm bu sınavlarda başarılı olmak için, hızlı okuma eğitimi büyük bir önem teşkil eder.
Hızlı okuma eğitiminin amacı, 4 kat daha hızlı olmanızı ve 4 kat daha iyi öğrenmenizi sağlamaktır. Böyle bir eğitimi zaman kaybı olarak görüp ders çalışmayı tercih edebilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sınavlarda karşınıza çıkacak olan sorular ortalama 110-120 arasında ve hatta kimi zaman daha fazla sayıda kelimeden oluşabilmektedir.
LGS öğrencileri 1 dakikada ortalama 80 ila 120 kelime arasında okuyabilmektedir. Sorunun tamamının 120 kelimeden oluştuğunu farz edersek, okuma esnasında o kadar fazla hata yaparız ki, sürekli soruyu baştan okuma ihtiyacı hissederiz.
Her dakikanın, hatta her saniyenin yaşamınızın geri kalanını etkilediği bu sınavda, bir soruda sürekli başa dönmeyi tercih eder misiniz?
Hızlı Okuma Eğitimi ile en az 4 kat daha hızlı okuyup 4 kat daha iyi anlamak elinizde. Ders notlarınızı gözden geçirirken okuma-anlama sürenizi de 1/3 oranında azaltabilirsiniz.