Sosyal Ağlarda Biz :

Neden Hızlı Okunmaz?

Neden Hızlı Okunmaz?

NEDEN YAVAŞ OKUYORUZ?

Görme alanının dar olması ve okunan metin üzerinde birer kelimelik bloklar hâlinde okuma yapılması, yavaş okuma sebeplerinden biridir. Ayrıca, ilkokulda yapılan okuma eğitimleri sesli eğitim üzerinedir, doğru sessiz okuma eğitimi müfredatta yoktur. Bu şekilde okunduğunda göz çok fazla sıçrama yapar ve her gördüğü kelimeyi sesli olarak telâffuz eder. Online eğitim sistemi ile görme alanı genişletilir ve gözün metin üzerinde bekleme süresi kısaltılır. Gördüğümüz kelimeleri sesli telâffuz etmediğimizde blok okumalardaki kelime sayısı artar, göz daha az sıçrama yapar ve böylece okuma hızı da artmış olur.

Okuma esnasında gözler, bir fotoğraf makinesinin çalışma kapasitesine sahiptir. Okunan metnin fotoğraflarını çekerek beyne gönderir, beyin daha önce öğrenmiş olduğu bu sembolleri çözer ve onları birleştirerek ana fikre ulaşır. Bu süre, saniyenin onda birine kadar düşürülebilir. Bu da sadece doğru yapılan hızlı okuma ve anlama egzersizleri ile mümkündür.

Beyin, normal şartlar altında, bir dakikada 1.600 kelimeyi okuyup anlayabilir. Okuma yapılırken göz kasları beynin hızına ulaşamadığında, beyin kapasitesi altında çalıştığında bir dakikada okunabilecek kelimeden çok daha azını okuyabiliriz. Beynin boşta kalan kısmı da günlük işleri düşünmeye koyulur. Online hızlı okuma eğitimiyle göz kaslarının geliştirilmesi sayesinde dikkat eksikliği, yoğunlaşamama gibi sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olunur.

onlinehizliokuma.net tam da bu sorunlara çözüm sunmaktadır. Online hızlı okuma ve anlama eğitimimize katılarak siz de hızlı bir okuyucu olabilirsiniz. 

Siz de bu eşsiz deneyimi edinmek için eğitim gruplarını inceleyerek kendinize uygun eğitim grubundan sisteme üye olun ve anlayarak hızlı okumaya başlayın.
 
 
 
 
Hemen Eğitime Başlayın